Een hogere positie verkrijgen in Google, hoe doe ik dat?

Of je nou een webshop hebt of een website voor jouw bedrijf. Het doel van elke website is om een hoge positie in Google te creëren. Het is daarom belangrijk om je eigen website en content te vergelijken met je belangrijkste concurrenten. Wanneer je een hoge positie in Google hebt komen er namelijk meer bezoekers naar je website en dit is natuurlijk het doel van een website.

 

Maar de vraag die er natuurlijk rond gaat is: hoe komt mijn site hoger in Google?

In Google en andere zoekmachines wordt er onderscheid gemaakt tussen betaalde en onbetaalde resultaten. Onbetaalde resultaten worden ook wel de organische resultaten genoemd en dit heeft alles te maken met zoekmachine optimalisatie (SEO). De betaalde resultaten, ook wel SEA genoemd, staan bovenaan in de zoekresultaten.

Zoekmachine optimalisatie is weer op te delen in twee termen, namelijk:

  1. On-page SEO

On-page SEO is het begin van de gehele zoekmachine optimalisatie. Het is richt zich namelijk op alles wat er op je website te zien is en de kwaliteit hiervan. Het is belangrijk om hierin elke pagina op je website te optimaliseren. De basis van deze optimalisatie zijn je zoekwoorden, deze zoekwoorden heb je volgens een zoekwoordenonderzoek opgesteld en zijn gebaseerd op je doelgroep. Het is belangrijk om per belangrijk zoekwoord een pagina in te richten.

  1. Off-page SEO

Off-page SEO is, zoals de naam het al zegt, alles wat je doet om jouw pagina’s te optimaliseren buiten jouw website om. Een belangrijk onderdeel hiervan is jouw linkprofiel. Komen er genoeg relevante links binnen naar jouw website en gebeurt dit in een natuurlijk tempo. Daarnaast is het gebruik van social media erg belangrijk voor jouw off-page SEO. Links die vanaf social media kanalen komen zijn erg belangrijk voor de beoordeling van Google.

Naast de onbetaalde resultaten zijn er ook betaalde resultaten in de zoekmachine. Hier komt SEA in beeld. Bij het adverteren via een zoekmachine koop je eigenlijk een positie bovenin Google. Deze posities zijn duidelijk in beeld in een zoekmachine boven de organische resultaten. Je adverteert hierbij op bepaalde zoektermen en betaalt hierbij een bedrag per klik op jouw link. Dit kun je via Google makkelijk analyseren en zo zien hoeveel geld er binnen komt en hoeveel geld er uit gaat. Op deze manier kun je makkelijk jouw ROI (return on investment) berekenen.

Je hoeft als bedrijf zijnde geen keuze te maken tussen SEO of SEA, het is zelfs aan te raden om van beide gebruik te maken. Door middel van een goede afstemming en een goede strategie tussen beiden kun je deze krachten bundelen. Hierdoor kun je gebruik maken van de vele voordelen en zo extra verkeer naar jouw website genereren.

Plaats een reactie